در شهر اصفهان چند مرکز دولتی و بسیاری از آزمایشگاه های خصوصی تست HIV انجام میدن. انجام تست در مراکز دولتی رایگانه و در مراکز خصوصی هم بایست هزینه ای پرداخت کنید که البته خیلی قابل توجه نیست. در حال حاضر معمولا از تست های نسل 4 استفاده میشه که با دقت خوبی می تونن وضعیت سلامت شما رو مشخص کنند، البته صحت نتیجه تست منوط به این هست که دست کم چهارماه از آخرین رفتار پرخطر شما (که در پست قبلی توضیح داده شد) گذشته باشه، در غیراینصورت احتمال خطا در نتیجه وجود داره و نباید خیلی روش حساب کنید. در کل دقت این روش تست بالای 99 درصده.
من لیست کامل مراکز دولتی که این کار رو انجام میدن نمی دونم، اما یکی از دردسترس ترین این مراکز در اصفهان مرکز بهداشتی درمانی نواب صفوی در خیابان بزرگمهره (نمی دونم چرا اسم این تروریست تکفیری رو گذاشتن روی درمانگاه؟!؟). مرکز بهداشتی درمانی نواب انتهای خیابان بزرگمهر تقریبا صد متر پیش از میدان احمدآباد قرار داره. دقیقا روبروی پل عابر پیاده و دسترسی به اون از طریق BRT به راحتی امکان پذیره.
شماره مرکز اگر تغییر نکرده باشه 32275250 و ساعات کاری از صبح حدود 8 تا فکر کنم ساعت 1 بعد از ظهر باشه، البته فقط روزهای غیرتعطیل!
وقتی از درب درمانگاه وارد شدین، سمت چپتون چند تا پله هست که ازش پایین میرید و با یه تابلویی مواجه میشید که نوشته "مرکز مشاوره بیماری های رفتاری"! وارد که میشید خودتون رو در محاصره پوسترهای ضدایدز و تبلیغات استفاده از کاندوم می بینید! ضمنا خلوت بودن اونجا هم خیلی به چشم میاد که البته تاسف آوره! سمت راست دو سه تا اتاق هست، برید اتاق شماره 3 و به یکی از خانم ها یا آقایونی که اونجا هست بگید که میخواهید تست اچ آی وی بدید، اصلا هم خجالت نکشید چون اون ها صبح تا شب فقط واسه همین کار اینجا هستند و درسته که شاید شما اولین باره که میخواهید این کارو بکنید، ولی این کار واسه اون ها شغل محسوب میشه و بنابراین نیازی به رودربایستی نیست، هر سوالی که داشتید میتونید بپرسید!
اینجا مشخصاتتون شامل اسم و فامیل و نام پدر و شماره موبایل رو میگیرند (البته لزومی نداره اطلاعات واقعی بدید، ولی اکیدا توصیه میکنم که همین کارو بکنید)، بعد یه کارت بی ریخت سبز رنگ بهتون میدن که روش یه شماره و حرف اول نام و فامیل و نام پدر رو داره و بهتون گفته میشه اگر نمیتونید کارت رو به هر دلیل نگه دارید شماره ش رو یادداشت کنید و از شرش خلاص بشید! و شما رو میفرستند اتاق شماره 7 انتهای راهرو سمت چپ برای مشاوره. اونجا یه خانمی نشسته (دست کم اون موقعی که من رفتم خانم بود) که اون هم یک بار دیگه مشخصاتتون رو میگیره و توی دفتر خودش یادداشت میکنه و یک سری سوالات آماری از شما میپرسه، مثل اینکه هدفتون از تست دادن چیه و اینکه چه نوع روابط پرخطری داشتید، سعی نکنید دروغ بگید چون نه لزومی داره و نه کار شرافتمندانه ایه که آمار این بیچاره رو خراب کنید! بعد هم توصیه هایی در زمینه رابطه ایمن به شما خواهد کرد و یه کاغذ میده دستتون و میفرستدتون اتاق روبرو که آزمایشگاه هست. اونجا یک آقای جوان شما رو انتهای راهرو پشت یک پارتیشن مینشونه روی یک صندلی شبیه یونیت دندانپزشکی و بازوتون رو میبنده و میگه دستتون رو مشت کنید تا بتونه خون بگیره. و قبل از اینکه سرنگش رو وارد رگتون بکنه با یه محلول اسپری محل رو ضدعفونی میکنه. لازم نیست نگران باشید مطلقا هیچ دردی حس نخواهید کرد! و دو سی سی هم بیشتر ازتون خون نمیگیره! (فقط ممکنه بعدا جاش یک مقدار کبود بشه که میتونید با پوشیدن لباس آستین دار بپوشونیدش)
در نهایت این آقا برگه مشاور رو از شما میگیره و بهتون میگه که چند روز بعد برای دریافت نتیجه مراجعه کنید. برای دریافت نتیجه هم بایست بیایید پیش همین آقا و با گفتن اسم و فامیل بهتون میگه که نتیجه منفیه یا مثبت. اگر نتیجه منفی باشه که هیچ، ولی اگر خدایی نکرده مثبت باشه شما رو میفرستند پیش آقای دکتری که اتاقش کنار اتاق مشاور هست تا روال درمان رو شروع کنید. البته کل مراحل درمان و مشاوره و داروهایی که در اختیار بیماران قرار داده میشه کاملا رایگانه، با اینحال من جایی خوندم که داروهایی که در ایران استفاده میشه یا داروهای غیراستاندارد اهدایی کشورهای غربیه که در کشورهای خودشون قابل مصرف نیست و یا داروهای ساخت داخل که اثربخشی اون ها توسط هیچ نهاد معتبر علمی تأیید نشده. بنابراین بهتره دعا کنید که کار به اینجا نکشه، چون عمری با این ویروس شرور زندگی کردن کار راحتی نیست!
در هر صورت دونستن حقیقت خیلی بهتر از زندگی در برزخ ناآگاهیه، به قول قدیمی ها مرگ یک بار، شیون هم یک بار! پس اگر نسبت به سلامتیتون شک دارید توصیه میکنم در اولین فرصت برای دادن تست دست به کار بشید و خیال خودتون رو راحت کنید.
به امید روزی که همه ی ما این خطر رو بیش از این ها جدی بگیریم!